Comenzi electrice ABB
Grupul ABB este prezent pe piața românească de peste 80 de ani - la început prin cele două companii ASEA și BROWN BOVERI, iar din anul 1992 printr-o organizație ABB locală. ABB Romania (www.abb.com/ro) reprezintă o forță pe piața românească de echipamente energetice și de automatizări. Datorită structurii sale orientate spre client, compania se află în contact permanent cu nevoile clienților săi, permițând acces rapid și ușor la gama completă de produse, soluții și servicii oferite de ABB, de la produse la proiecte la cheie în domeniile: Tehnologii pentru Energetică (cu aplicații în utilități - energie electrică, gaze, apă) și Tehnologii pentru Automatizări (cu aplicații în industrie).
Desfășurându-și activitatea prin cinci divizii principale - Produse Energetice, Sisteme Energetice, Acționări și Automatizări Discrete, Produse de Joasă Tensiune și Automatizare de Proces - ABB Romania s-a implicat cu succes în proiecte din sistemul energetic național, pentru care ABB a obținut și finanțare. Beneficiarii soluțiilor ABB sunt marile companii românești de electricitate: Electrica, Transelectrica, Termoelectrica, Hidroelectrica, E-ON, ENEL, CEZ precum și importante companii din industria românească.
În domeniul automatizărilor, ABB Romania a livrat echipamente de profil pentru centralele românești, dezvoltând soluții moderne pentru protecție și control. Utilizând o amplă rețea de distribuitori pe întreg teritoriul țării, ABB Romania a livrat produse și soluții de automatizare pentru aplicații rezidențiale, utilități și pentru clienți din domeniul industrial, atât pentru proiecte noi, cât și în proiecte de reabilitare.
În anul 2008, ABB Romania a înființat un departament de Service care vizează activitățile de service pe piața românească pentru toate cele cinci divizii. Departamentul de Service este structurat astfel încât să asigure clienților ABB din România din domeniile energetic și al automatizărilor atât soluții proactive de expertiză în domeniu, cât și un concept complet de service pentru întreaga gamă de produse și sisteme ABB, care include: instruire, service, disponibilitatea pieselor de schimb, diagnoza și consultanță, modernizare și retrofit pentru sistemele existente, hotline, servicii pentru protecția mediului etc.
Acționând conform sloganului "Energie și productivitate pentru o lume mai bună", ABB Romania acordă în cadrul programului său de dezvoltare durabilă o atenție deosebită și sprijin țării în care își desfășoară activitatea, principalele domenii de implicare fiind: cultural, educațional și social.
Produse energetice:
Produsele energetice reprezintă componente cheie pentru transportul și distribuția electricității. Divizia grupului ABB încorporează rețeaua de fabricare a transformatoarelor, celulelor, întrerupătoarelor, cablurilor precum și a echipamentelor asociate acestora. Divizia oferă de asemenea service-ul necesar pentru asigurarea performanței produselor și pentru extinderea duratei de viață a acestora. ABB Romania pune la dispoziția clienților săi o gamă variată de transformatoare, întrerupătoare, separatoare, descărcătoare și celule de medie tensiune. Printre principalii clienți din domeniu, se numără Electrica, Transelectrica, Termoelectrica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, E.ON, Alro Slatina, Sidex și alți consumatori industriali.
Sisteme energetice
Divizia Sisteme Energetice din cadrul grupului ABB oferă sisteme la cheie și service pentru rețelele de transport și distribuție a energiei electrice și pentru centralele electrice. Realizarea stațiilor electrice, precum și sisteme de automatizare pentru stații reprezintă elementele esențiale ale acestei divizii. Elementele adiționale includ și Sistemele de Transport pentru curent alternativ (FACTS), Sisteme pentru curent continuu de înaltă tensiune (HVDC) și sisteme de management al rețelelor. În segmentul producerii energiei electrice, divizia de Sisteme Energetice oferă instrumentația, controlul și electrificarea centralelor electrice. ABB Romania s-a implicat cu succes în reabilitarea sistemului de transport și în distribuția energiei electrice în România.
Automatizare distinctă și mișcare
Această divizie furnizează produse, soluții și servicii conexe menite să conducă la creșterea productivității și a eficienței energetice în industrie. Motoarele, generatoarele, convertizoarele, controlerele logice programabile (PLC), electronica de putere și elementele de robotică furnizate de această divizie a Grupului ABB asigură energie, mișcare și control pentru o gamă largă de aplicații de automatizare. Poziția de lider în domeniul generatoarelor eoliene, cât și oferta în creștere în domeniul energiei solare vin în completarea preocupării ABB în domeniul industrial, oferind astfel pârghii pentru tehnologie comună, pentru canale și platforme de operare comune.
Produse de joasă tensiune
Divizia pentru Produse Joasă Tensiune produce întrerupătoare pentru circuite de joasă tensiune, comutatoare, produse pentru control, accesorii pentru cabluri, carcase și sisteme de cabluri pentru protejarea oamenilor, instalații și echipamentele electronice pentru suprasarcină electrică. Mai mult, divizia furnizează sisteme KNX care integrează și automatizează instalațiile electrice ale unui imobil, sistemele de ventilație și de securitate, precum și rețelele pentru comunicații de date.
Automatizare de proces
Principalul focus al acestui business ABB este acela de a asigura clienților produse și soluții pentru instrumentație, automatizare și pentru optimizarea proceselor industriale. Industriile deservite includ petrol și gaze, energie electrică, produse chimice și farmaceutice, celuloză și hârtie, metale și minerale și industria maritimă. Beneficiile oferite clienților includ îmbunătățirea productivității și economie de energie electrică. Începând cu anul 2007, ABB Romania a creat un departament local dedicat vânzărilor și service-ului care are drept scop promovarea produselor și soluțiilor oferite de ABB în domeniul industrial cât și asigurarea service-ului aferent.
Soluții tehnice
Câteva dintre cele mai recente inovații tehnologice ABB în domeniul cercetării și dezvoltării includ dezvoltarea conceptului Industrial IT, o platformă de automatizare care îmbină produsele hard și produsele soft, ajutând beneficiarii să integreze diferite compartimente ale companiei: producția, controlul, managementul, vânzările și aprovizionarea. Industrial IT poate, de asemenea, să conecteze o firmă la clienții și furnizorii săi printr-un sistem de comunicare în timp real.
Alte inovații includ:
- Tehnologia de hidrocracare, dezvoltată împreună cu un partener, pentru a produce carburanți ecologici.
- Motorformer, produsul care elimină pierderile de energie în motoare, diminuând necesitatea protejării împotriva poluării datorate carburanților.
- Amortizorul performant ABB elimină zgomotul în sistemele de încălzire, ventilație și aer condiționat.
- Produsul soft Armada, utilizat în domeniul întreprinderilor industriale și utilităților, pentru sistemele de întreținere predictivă.
- Sistemele ABB robotizate, de înaltă precizie, pentru tăierea cu laser.
- Tehnologiile ABB offshore pentru purificarea țițeiului extras.
- Sistemul Compact Azipod, pentru propulsia navelor, elimină timpul necesar pentru construcție și montare pe navă și permite întreținerea subacvatică.
- Limitatorii de curent superconductivi, realizați din materiale cu rezistențe foarte reduse.
Sursa:www.abb.com/ro